Zo verhoogt u de duurzame impact van uw bedrijf op kantoor

Steeds meer bedrijven hebben eigen duurzaamheidsdoelstellingen. Deze zijn gebaseerd op de 17 Sustainability Goals die door Unicef zijn opgesteld. In Nederland vallen deze duurzaamheidsdoelstellingen onder SDG Nederland, een door de overheid gefinancierd project om de Nederlandse samenleving duurzamer te maken. Met honderdduizenden bedrijven in Nederland kunnen we een positieve invloed uitoefenen op de totale duurzaamheid van de gehele wereld. Binnen de wereld van koffie is duurzaamheid ontzettend belangrijk. Dit geldt niet alleen voor de koffie die wordt ingekocht. Werknemers op kantoor gebruiken over het algemeen veel koffiebekers. Ieder kopje koffie of thee wordt met een nieuwe beker gedronken. Het zorgt voor meer afval. Wanneer er plastic bekers worden gebruikt dan zal dit op jaarbasis voor veel extra schadelijk afval zorgen. Daarom stappen ook steeds meer bedrijven over op het gebruik van kartonnen koffiebekers. Dit is al een betere keuze voor het milieu. Daarbij zijn duurzame bekers, gemaakt van milieuvriendelijke materialen, ook een stap in de juiste richting.

Duurzaamheidsdoelstellingen staan hoog in het vaandel

Overstappen naar groene energie, het inkopen van producten waar minder uitstoot voor nodig is en het steunen van projecten om mensen in arme landen te helpen. Het zijn slechts een aantal belangrijke duurzaamheidsdoelstellingen die bedrijven voor zichzelf hebben gesteld. Consumenten doen al ontzettend hun best om te zorgen dat zij een goede impact hebben op het milieu, maar ook bedrijven geloven dat zij hier betere stappen bij kunnen zetten. Daarom staan deze doelstellingen ook hoog in het vaandel bij bedrijven die vooral vanuit kantoor werken. Het recyclen van koffiebekers is ook een belangrijke stap voor een hogere duurzaamheid. Hierbij is het verantwoord weggooien van koffiebekers een belangrijk element. Dit zien wij bij Goedkopekoffiebekers ook. Vaak worden de koffiebekers simpelweg bij de rest van het afval gegooid. Dit is echter niet efficiënt voor de duurzaamheid, want op deze manier kunnen de materialen niet op de beste manier worden gescheiden. Daarbij kost dit veel ruimte en zijn er meer vuilniszakken nodig - en dat betekent ook weer dat er meer vuilniswagens nodig zijn. Daarom worden de beker inzamelbakken actief ingezet om het volume aan afval zo veel mogelijk te beperken.

Het personeel actief meenemen in de doelstellingen

Als bedrijf kun je veel doelstellingen hebben, maar als het personeel niet meewerkt dan is het lastig om deze te behalen. Het is aan het management om te zorgen dat de werknemers ook actief deelnemen aan de initiatieven die intern worden opgezet om de doelstellingen te behalen. Vaak zijn werknemers hier zeker toe bereid, zolang het voor hen gemakkelijk genoeg is om hieraan mee te doen. Daarbij moet ook goed worden benadrukt wat hun individuele impact op de doelstellingen is, zodat dit verder een steuntje in de rug kan geven.

Maak uw koffiehoek onderdeel van uw doelstellingen

Het gebruik van plastic bekers en roerstaafjes draagt bij aan meer uitstoot. Overstappen naar milieuvriendelijke alternatieven is daarom aan te raden. Gebruik op kantoor biologisch afbreekbare bekers, kies voor houten roerstaafjes en verzamel de koffiebekers ook op een efficiënte manier. Zo draagt u als bedrijf iedere dag bij aan een beter milieu.