Wat zijn de beste koffiebekers voor koffie to go?

Koffie to go is niet meer weg te denken uit de Nederlandse straten en stations. Koffieliefhebbers hebben het liefst ‘s ochtends en in de middag een heerlijk kopje koffie paraat. Het aantal cafés en koffietentjes dat koffie to go aanbiedt is daarmee ook significant gestegen. En voor koffie to go heeft u wel goede koffiebekers nodig, eventueel bekers die uw merk nog verder verspreiden. Bij het uitzoeken van goede koffiebekers moet er onder andere gelet worden op kenmerken zoals het materiaal, de inhoud van de beker, de duurzaamheid van het materiaal en hoe hittebestendig de bekers zijn. Eventueel komt daar nog het eigen ontwerp bij. Er zijn tientallen soorten bekers die als koffie to go bekers kunnen worden gebruikt, waardoor het al snel lastig kan zijn om een goede keuze te maken die bij uw eigen eisen past.

Het materiaal van de koffiebeker

De meeste koffiebekers voor koffie to go zijn geproduceerd met karton/papier. Ondanks dat er veel verschillende soorten plastic bekers beschikbaar zijn, zorgen deze voor een minder prettige ervaring voor de drinker. De plastic bekers zijn erg duur waardoor de hitte van de koffie ook sterk aan de buitenkant te voelen is. Dit is geen prettige ervaring voor de klant, dus er kan beter voor karton worden gekozen. Deze bekers bieden een betere hittebestendige laag die zorgt dat de warmte van de drank in de beker blijft.

De inhoud van de koffiebeker

Koffie to go is vaak in verschillende formaten beschikbaar. De meeste aanbieders hebben minimaal twee verschillende varianten. Zo zien we bij McDonalds dat klanten uit een kleine en grote variant kunnen kiezen. Starbucks hanteert zelfs drie verschillende groottes. Houd daarom rekening met wat uw klanten zouden willen en de soorten koffie die u zelf aanbiedt. Sommige klanten willen graag een espresso to go. In dat geval heeft u ook kleinere koffiebekers nodig.

De duurzaamheid van het materiaal

Vandaag de dag staat duurzaamheid bij veel bedrijven hoog in het vaandel. Koffiebekers met PLA-coating zijn ideaal voor deze bedrijven, want deze bekers zijn biologisch afbreekbaar. Dit houdt in dat deze een kleinere impact op het milieu hebben. Uiteindelijk zal het op dagelijkse basis niet een groot verschil maken dat er voor een duurzame variant wordt gekozen. Maar als er naar een periode van 1 of 2 jaar wordt gekeken, dan gaat het al snel om duizenden koffiebekers. Als duurzaamheid belangrijk is voor uw bedrijf dan is de duurzame koffiebeker een goede keuze.

Een eigen ontwerp op de koffiebeker

Een laatste factor waar u rekening mee dient te houden is hoe de koffiebeker eruit ziet. U kunt normale koffiebekers bestellen die in een egale kleur verkrijgbaar zijn. Daarentegen is het persoonlijker - en vaak ook beter voor uw bedrijf - wanneer u koffiebekers bestelt waar uw eigen ontwerp op is verwerkt. U kunt dan uw bedrijfskleuren + bedrijfslogo op de beker laten drukken, waarbij u bijvoorbeeld ook een leuke quote op de koffiebeker kunt plaatsen. Wanneer uw koffie to go-klanten dan op straat lopen, zullen andere potentiële klanten de bekers spotten en bestaat de kans dat zij ook naar uw koffietent komen.