Wat is een espresso?

Dagelijks worden er bij diverse koffiebarretjes meer dan 70 miljoen kopjes espresso gedronken. Espresso is koffie die bereid wordt door een kleine hoeveelheid heet water onder hoge druk door fijn gemalen koffie te persen. Het is dus een kleine hoeveelheid geconcentreerde koffie met een intense smaak. Een espresso bevat rond de 63mg aan cafeïne. Espresso wordt gedronken uit een klein kopje. Een goed gezette espresso kun je herkennen aan de mooie dikke crema, de goudbruine laag die je ziet als je in je kopje kijkt. De crema bestaat uit vetten en suikers die uit de koffie geperst worden onder hoge druk.

Wet van espresso

In Italië kent met de "Wet van espresso" Een kopje espresso moet volgens bepaalde richtlijnen van het Istituto Nazionale Espresso Italiano worden samengesteld. De perfecte espresso bestaat uit 6 á 7 gram fijngemalen arabicakoffie. 30 seconden lang moet hier 30 ml water doorheen worden geperst met een exacte temperatuur van 88 graden Celsius. Aan het einde van dit proces stelt het instituut dat een kopje espresso niet meer dan 20 tot 30ml water mag bevatten. Dit zou namelijk de balans, textuur en geur aantasten.

Espresso bekers

De espressobekers hebben een formaat van 120cc/4oz en zijn daarmee de kleinste bekers die wij in ons assortiment hebben. 120cc staat gelijk aan 120 ml. Door het kleine formaat zijn deze bekers ideaal voor een espresso(shot). Bekijk ons volledig assortiment espressobekers hier.