Voor- en nadelen van plastic koffiebekers

Plastic is overal om ons heen. Het zit in telefoons, tapijt, kleren, verpakkingsmateriaal en plastic wegwerpbekertjes. Bij Goedkopekoffiebekers kunt u plastic koffiebekertjes bestellen. Plastic koffiebekertjes hebben verschillende voor- en nadelen. Dit zit hem in manier waarop het milieu met plastic omspringt en de grote voordelen die aan plastic bekertjes kleven als: lage aanschafprijs, licht gewicht en hoge mate van stevigheid.

Aanschafprijs van koffiebekers

Als u de plastic bekertjes van Goedkopekoffiebekers bekijkt, vallen direct de lage prijzen van onze bekertjes op. Voor minder dan € 0,01 per stuk kunt u een plastic bekertje kopen. Deze prijs ligt lager dan die van kartonnen bekers. Gaat u voor transparante bekertjes? Bekers met speciale eigenschappen of bepaalde kleuren nodig? Dan is de prijs iets hoger, het zal echter weinig schelen. Het grote voordeel van onze bekertjes is dat u er een aantal keer mee kunt doen. Dit heeft met de hoge kwaliteit van de bekertjes te maken. Ze zullen niet zomaar scheuren of beschadigd raken.

Plastic en ons milieu

Plastic verteert slecht, sterker nog: sommige soorten plastic zullen nooit verteren en altijd bij ons blijven als we er niets mee doen. Als u dit zich realiseert, begrijpt u dat er volop naar alternatieven gezocht wordt.

Wordt er toch plastic gebruikt? Dan is het belangrijk om plastic op de juiste manier op te ruimen, waardoor het in een verbrandingsoven kan verdwijnen. Zo weet u zeker dat plastic niet in de natuur komt.

Alternatief voor koffiebekers

Wilt u minder plastic verbruiken? Dan is het raadzaam om over een alternatief na te denken. U kunt denken aan bioplastic, dit is gemaakt op basis van rietsuiker en volledig afbreekbaar. Tegelijkertijd beschikt het over dezelfde eigenschappen als u normaal plastic. Bij Goedkopekoffiebekers kan er gekozen worden voor kartonnen bekertjes met een coating van bioplastic. Het bioplastic garandeert een gladde en waterdichte afwerking van dit materiaal. Daarnaast leent karton zich uitstekend om te worden gerecycled. Plastic bekertjes die 100% afbreekbaar zijn, zijn er op dit moment nog niet.

Duurzame koffiebekers van Goedkopekoffiebekers.nl

Bij Goedkopekoffiebekers kunt u terecht voor twee soorten duurzame koffiebekers:

  • FSC kraft bekers: Deze bekers zijn gemaakt van 100% FSC karton. Met het gebruik van deze bekers, bent u verzekerd dat het karton afkomstig is uit duurzaam bosbeheer. Dit is goed voor mens en milieu. Als u maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vindt, zijn dit de ideale koffiebekers om voor te kiezen. U kunt kiezen uit verschillende formaten.
  • Biologisch afbreekbare bekers: Deze bekers zijn 100% biologisch afbreekbaar. Dit heeft te maken met de biologisch afbreekbare coating waarvoor gekozen is. De bekers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kunt u inzetten voor een gangbare koffieautomaat. Als u meer bekertjes tegelijk inkoopt, zijn er hoge kortingen te behalen. Veel organisaties besluiten daarom een volledig jaarvoorraad af te nemen. Zo worden de hoogste kortingen behaald.

U kunt ons op ieder moment voor vragen bereiken! Wij helpen u graag verder. Bereik ons telefonisch op 050 7200447 of per e-mail via info@goedkopekoffiebekers.nl. Liever chatten of contact via Facebook? Ook dat is mogelijk.