Van plastic naar kartonnen koffiebekers

Wegwerp koffiebekers hebben een grote groei doorgemaakt de afgelopen jaren. Kort geleden waren er voornamelijk plastic bekertjes op de markt, deze waren veelvoudig te vinden in kantines en in de vendingautomaten.

Inmiddels zijn wegwerp kartonnen koffiebekers steeds populairder en zijn er ontzettend veel disposable mogelijkheden bij gekomen.

Plastic bekers en de SUP-wetgeving

De hoeveelheid wegwerpplastic in het milieu neemt jaarlijks toe en dat zorgt wereldwijd voor erg veel vervuiling. Plastic bevat vaak giftige stoffen en wordt niet of nauwelijks door de natuur afgebroken. Veel plastic zwerfafval komt in de zeeën en oceanen terecht en vormt daar een bedreiging voor het milieu.

Juli 2021 zijn de eerste maatregelen van de SUP-wetgeving van start gegaan. De SUP-wetgeving is door de Europese Unie opgesteld om de plastic zwerfafval in de zeeën en oceanen te verminderen en meer plastic in te zamelen voor recycling. Door de SUP-richtlijn worden bedrijven gestimuleerd om duurzame alternatieven aan te bieden tegenover plastic producten welke eenmalig gebruikt worden.

Kartonnen bekers een goedkoper en duurzaam alternatief

Een goedkoper en duurzaam alternatief voor plastic wegwerpbekers zijn bijvoorbeeld bekers van karton. Het produceren van kartonnen bekers kost aanzienlijk minder fossiele grondstof dan de productie van plastic bekers. De kartonnen koffiebekers zijn duurzamer om te maken én milieuvriendelijker te verwerken want ze zijn goed recyclebaar en in sommige gevallen zelfs 100% biologisch afbreekbaar. Kartonnen bekers kunnen makkelijk worden hergebruikt en reguleren de warmte beter waardoor het prettiger drinkt. Indien kartonnen bekers goed worden gerecycled en deze zelfde bekers hebben een duurzame uitstraling (gebruik mij vaker dan 1x, een FSC keurmerk etc.) Dan is dit voor jouw organisatie erg mooi om te kunnen laten zien! Perfect met bedrukking met een logo, design of slogan. Tot slot is door de SUP-regelgeving het gebruik van plastic bekers een stuk duurder geworden dan kartonnen koffiebekers en dat is zeker ooit andersom geweest! Duurzaam hoeft dus niet (langer) duurder te zijn.

Wij hebben een uitgebreid assortiment kartonnen bekers, klik hier voor een overzicht van deze producten.