Maak kennis met de nieuwe ‘LOW PE’ bekers 

GKB Nederland lanceert een nieuwe generatie papieren bekers met minder dan 5% polymeercoating. Met deze oplossing voldoen ze aan de eisen van de nieuwste milieuwetgeving.


Minder Plastic, Meer Duurzaamheid

Op 27 december 2023 is er een nieuwe regelgeving in werking getreden, aangenomen door de Tweede Kamer, die strenge eisen stelt aan plasticreductie in verpakkingen, klik hier voor meer informatie. De nieuwe regelgeving stelt dat verpakkingen slechts een minimale hoeveelheid polymeer mogen bevatten om recycleerbaarheid te bevorderen en plastic afval te verminderen. Door het aandeel van de polymeercoating in onze bekers te reduceren tot minder dan 5%, draagt GKB Nederland actief bij aan de vermindering van milieuvervuiling en plasticverbruik. Onze bekers voldoen nu volledig aan deze eisen en bieden een milieuvriendelijke oplossing zonder concessies te doen aan de prestaties.

De Voordelen voor Uw Bedrijf:

Milieuvriendelijk: Door het verminderen van de polymeercoating dragen we bij aan een lagere impact op het milieu. Dit helpt niet alleen bij het voldoen aan de strengste milieuwetgeving, maar toont ook uw toewijding aan duurzaam ondernemen.
 
Behoud van Functionaliteit: Ondanks de verminderde coating behouden onze bekers hun uitstekende prestaties. Ze zijn stevig, lekvrij en geschikt voor zowel warme als koude dranken, zodat u geen concessies hoeft te doen aan kwaliteit en gebruiksgemak.
 
Recyclebaar: De bekers zijn gemakkelijk te verpulpen en kunnen worden gerecycled via bestaande afvalstromen voor papieren bekers. Dit draagt bij aan een circulaire economie, waarin materialen hergebruikt worden en afval geminimaliseerd wordt.

Uw Partner in Duurzaamheid

Door te kiezen voor de nieuwe generatie papieren bekers van GKB Nederland, kiest u voor een product dat aan de hoogste normen voldoet op het gebied van duurzaamheid en functionaliteit. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij de overstap naar milieuvriendelijkere oplossingen en bieden advies op maat voor uw specifieke behoeften.

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze producten en hoe ze kunnen bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen van uw bedrijf. Samen kunnen we een verschil maken en werken aan een groenere toekomst.