Lekkende kartonnen koffiebekers

Een vaak gehoorde klacht in de markt zijn lekkende koffiebekers. Medewerkers, bezoekers of vertegenwoordigers lopen in nette kleding waar zo nu en dan na het drinken uit een koffiebeker een gigantische vlek op te vinden is.

Erg vervelend als het je eerste kopje koffie op een dag is! Of je tweede of derde overigens.

Hoe komt het dat een koffiebeker lekt?

In vrijwel alle gevallen lekt de koffiebeker bij de plakrand tussen de ene zijde van de beker en de andere zijde van de beker. Daarnaast lekt de onderkant van de beker vaak, of valt zelfs de hele onderkant uit de beker.

Deze fouten kunnen tot een absoluut minimum beperkt worden als de controles binnen het productieproces scherper zijn en een extra controle wordt uitgevoerd. Dit kan handmatig, maar met nieuwere apparatuur kan dit ook gewoon machinaal. Per productierun kan tot slot nog een controle worden uitgevoerd om de sterkte van de onderkant van de beker te bepalen. In 99,9% van de gevallen kan een lekkende beker voortijdig worden herkend en uit de badge worden gehaald.

Producenten/leveranciers dekken zich massaal in

Producenten dekken zich vaak in dat 'slechts' 3 op de 1.000 bekers mag lekken, want "waar grootschalig wordt geproduceerd, worden fouten gemaakt". Als er onverhoopt meer lekkages zijn, dan komt het de volgende partij waarschijnlijk wel weer goed.

Het lijkt een relatief klein percentage, maar dit heeft wel verstrekkende gevolgen: als u een organisatie heeft met 1.000 medewerkers die gemiddeld 5 koppen koffie op een dag drinken, heeft u als facilitair manager 'slechts' 15 klachten per dag. U kunt uw tijd wel beter kunt besteden, los van alle irritaties.

Optimale controles, lekkages verwaarloosbaar

Naast de laagste prijs, vinden wij kwaliteit minimaal net zo belangrijk. We werken met de modernste apparatuur die afwijkingen gelijk binnen het productieproces herkent en verwijdert uit de productie. Daarnaast wordt nog steeds letterlijk elk bekertje na productie gecontroleerd op afwijkingen aan de onderzijde of op print.

Tot slot hebben wij bij elke productierun van 100.000 bekers een test met alcohol in een deel van de koffiebekers. Alcohol is sterker dan koffie, mochten de koffiebekers niet lekken bij alcohol, dan gaan ze zeker niet lekken bij koffie, thee of frisdranken.

Een hele reeks van controles wordt uitgevoerd door onze eigen mensen binnen het gehele productieproces. Momenteel garanderen wij dat niet meer dan 1 op de 10.000 koffiebekers mag lekken. Een percentage wat geen enkele leverancier kan aanbieden. Heeft u bij ons meer lekkages dan dat, dan halen we de koffiebekers gewoon retour en krijgt u nieuwe bekers.