Coffee Free Coffee. Geen koffiebonen, maar alleen niet tropische ingrediënten, zoals zwarte bes, kikkererwten, cichorei, lupine en verschillende graansoorten. Een Nederlandse startup introduceert koffie die niet gemaakt is van de bessen van een koffieplant. De startup wil daarmee ontbossing tegengaan, want koffie is in steeds sterkere mate een veroorzaker van ontbossing en heeft een nogal grote CO2-voetafdruk. De Nederlandse koffie consument, met 18 m2 bos per jaar per inwoner (WWF), Europees koploper in ontbossing. Het product bevat cafeïne en ziet eruit als koffie. De smaak is echter nog niet helemaal hetzelfde als een gewoon kopje koffie. "Het is koffieachtig, het heeft iets zoets en nootachtig. Als je er melk bij doet, dan proef je het verschil niet meer."
De wereldwijde vraag naar koffie neemt toe, hierdoor nemen koffieplantages in een hoog tempo de plaats van regenwouden in. Door de aanleg van nieuwe plantages en het verplaatsen van bestaande plantages naar koelere, hoger gelegen gebieden (vanwege opwarming van de aarde) verdwijnt er steeds meer regenwoud. Helemaal stoppen met koffie is niet de oplossing. Koffie kan, maar dan moeten er wel veranderingen worden gemaakt, via wetgeving, extra investeringen door koffiebedrijven, keurmerken en bewustwording, om de productie toekomstbestendig te maken.