Koffie met scheutje olijfolie

Je kan bij Starbucks een Oleato bestellen: koffie met een scheutje extra virgin olijfolie. De olijfoliekoffie is eerst in Italië geïntroduceerd, het is wel een bijzonder experiment want als er een plek is waar je niet moet sollen met de koffie, dan is het Italië wel. Inmiddels is de Oleato ook verkrijgbaar in verschillende Amerikaanse steden zoals Californië, New York, Seattle, Los Angeles. Verder is dit drankje inmiddels ook geïntroduceerd in o.a. Japan, Groot Brittannië en Frankrijk.

Vettige koffie

Door olijfolie toe te voegen wordt de koffie vettiger. Donker gebrande koffie kan volgens kenners best wat meer vet gebruiken. In landen als Nepal en Vietnam wordt bijvoorbeeld wat jakboter toegevoegd om de koffie wat vettiger te maken. Olijfolie is een gezond vet en is goed voor het hart. Ook zou het ontstekingen verminderen, alhoewel het effect van een scheutje in de koffie weinig effect zal hebben op de gezondheid. 

Oleato

Het resultaat van olijfolie in de koffie is een fluweelzachte, delicaat zoete en weelderige koffie die een nieuwe smaak en textuur geeft. Het draait dus inderdaad om het laagje vet dat toegevoegd wordt aan de koffie. Olijfolie in de koffie zorgt ervoor dat het populaire warme drankje er niet bepaald aantrekkelijker uit gaat zien. Olie en water mengt niet, dus de olie drijft op de koffie. Daarnaast zorgt een lepel olijfolie in de koffie voor 120 extra calorieën in het warme drankje, dat is 10x zoveel dan een scheutje koffiemelk doet.

koffie met olijfolie