De verschillende duurzame en milieuvriendelijke koffiebekers

Duurzaamheid wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker. Het draagt bij aan een beter milieu en helpt om de MVO doelstellingen van een organisatie op dit gebied te vervullen. Steeds meer bedrijven kiezen voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat u bij uw bedrijfsactiviteiten rekening houdt met mens, milieu en maatschappij.

Duurzame bekers gebruiken voor je klanten of personeel is een goede keus omdat het aangeeft dat jullie organisatie MVO in een hoog vaandel heeft. Dankzij onze duurzame koffiebekers help je mee om het klimaat te beschermen. In ons assortiment aan duurzame bekers vind je verschillende materialen en zeer stevige bekers.

Recyclebare bekers

Al onze verschillende bekers die wij aanbieden zijn recyclebaar. Gerecyclede bekers worden als grondstof aangeboden aan de papier- en kartonindustrie en krijgen hier een tweede leven. Hierdoor worden jouw bekers geen afval maar onderdeel van een circulaire stroom van bekerrecycling! Daarnaast heeft je bedrijf veel minder afval.

De PE bekers die via ons worden gerecycled worden momenteel als grondstof aangeboden aan de papier- en kartonindustrie. Deze gebruiken de grondstof voor het produceren van sanitair papier. PE-coating is gemaakt van aardolie en heeft een perfecte samenstelling om gerecycled te worden.

Biologisch afbreekbare bekers

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om milieuvriendelijke alternatieven voor dagelijks gebruikte voorwerpen in te zetten. Met de hoge mate waarop koffiebekers worden gebruikt, is een alternatief dat biologisch afbreekbaar is een ideale manier om deze trend voort te zetten. 

Wij bieden ook duurzame bekers aan die gemaakt worden van karton dat biologisch afbreekbaar is. Deze biologisch afbreekbare koffiebekers worden geproduceerd met PLA-coating, gemaakt van plantaardige grondstoffen zoals suikerriet en maiszetmeel. Dit materiaal breekt na verloop van tijd af, waardoor er een milieuvriendelijk alternatief voor de normale koffiebeker ontstaat. Suikerrietpulp is een natuurlijk afvalproduct. Producten van suikerriet, worden gemaakt van de pulp die overblijft nadat het sap van het riet gescheiden is. Omdat er gebruik word gemaakt van deze vezels hoeven er geen bomen omgekapt te worden. Deze biologisch afbreekbare koffiebekers zijn bovendien voorzien van certificatie, welke op de bekers is geprint.

FSC®-gecertificeerde bekers

Elke dag worden er enorm veel koffiebekers gebruikt. Het is dan natuurlijk fijn om rekening te houden met het milieu en te gaan voor een milieuvriendelijke variant. De FSC®-bekers in ons assortiment worden gemaakt van papier met een FSC®-keurmerk, afkomstig uit bosgebieden van het FSC®. FSC®-bekers zijn gemaakt van hout uit bosgebieden waar flora en fauna centraal staan. Alle bomen worden op verantwoorde wijze gekapt om te voorkomen dat de natuurlijke omgeving verstoord wordt. Dit maakt de FSC®-bekers een ideale keuze wanneer je bij ieder bakje koffie of thee een bijdrage wilt leveren aan een beter milieu.

Herbruikbare bekers

Een lekker duurzaam bakje koffie, wie wil dat nou niet? De herbruikbare beker vervangt de eenmalig te gebruiken wegwerpbeker voor warme dranken. Wij zijn de exclusieve aanbieder van de Mepal herbruikbare beker! De Mepal herbruikbare automatenbeker is specifiek ontwikkeld voor de professionele markt. De beker is te gebruiken in automaten/vendingmachines voor warme dranken. Deze duurzame beker, gemaakt van hoogwaardige kunststof, is keer op keer opnieuw te gebruiken omdat hij industrieel gereinigd kan worden. Deze Mepal herbruikbare bekers zijn BPA-vrij en recyclebaar. Een fulltime medewerker gebruikt gemiddeld 1000 kartonnen koffiebekers per jaar, met het gebruik van de herbruikbare koffiebeker bespaar je aanzienlijk in de kosten en bespaar je op jouw volume afval en bespaar je het milieu!

Bekers met hergebruik stimulerende teksten

Kartonnen bekers gebruiken terwijl je op de kosten bespaard en simpel je afval verminderd, waardoor jij milieuvriendelijk bezig bent. Dit kan tegelijkertijd! Behalve door met het milieu rekening te houden door bijvoorbeeld al gebruik te maken van recyclebare, 100% biologisch afbreekbare en/of FSC®-gecertificeerde bekers kun je ook bekers aanschaffen met hergebruik stimulerende teksten zoals het geval is bij onze Halo Recycle Cups, Halo Green Cups en onze Make A Difference bekers.

Je kan bij ons uiteraard ook laten bedrukken met je eigen ontwerp of met een ontwerp gemaakt door een van onze professionele designers, met daarop zo’n hergebruik stimulerende tekst. No waste, better taste!

Veel gekozen binnen onze drukwerk bekers is de mogelijkheid in het design om de naam van de medewerker op de beker te kunnen schrijven. Ook ze je hier vaak aankruis vakjes terug met gebruik mij tot wel 1, 2 of zelfs 5x. Kartonnen bekers zonder coating aan de buitenzijdes laten zich namelijk prima beschrijven met een pen of een stift. Een zelfde wegwerpbeker tot 2x gebruiken voor een warme drank is natuurlijk een directe 100% reductie op het verbruik en de afvalstroom binnen de organisatie!