Circulaire economie en koffiebekers in 2019

Een circulaire economie gaat tegen het huidige lineaire systeem in, waarbij grondstoffen worden gecreëerd tot producten en daarna vernietigd. Bij een circulaire economie gaat het om de herbruikbaarheid en maximalisatie van grondstoffen.

Hoe werkt een circulaire economie?

Binnen een circulaire economie zijn er twee kringlopen die een rol spelen. Er is een biologische kringloop en een technische kringloop. Bij een technische kringloop zijn onderdelen zo ontworpen, dat het mogelijk is om ze opnieuw te gebruiken. Vanuit economisch perspectief verhoogt dit de waarde van onderdelen.

Goedkopekoffiebekers.nl en circulaire economie

Bij Goedkopekoffiebekers.nl hebben wij nagedacht over de circulaire economie in relatie tot koffiebekers. Op basis daarvan hebben wij nagedacht over het productieproces, de distributie en verwerking van onze koffiebekers. Zo is bij onze duurzame koffiebekers voor een speciale coating gekozen die biologisch afbreekbaar is binnen een vergistingsproces. Daarnaast is er nagedacht over de distributie van onze koffiebekers. Zo wordt CO2-uitstoot gecompenseerd door middel van projecten en het aanplanten van bos. Ook is het belangrijk om bekers in te zamelen wanneer deze gebruikt zijn. Alleen op deze manier weet u zeker dat bekers op de juiste manier binnen het vergistingsproces worden opgenomen.

Duurzame koffiebekers van Goedkopekoffiebekers.nl

Bij Goedkopekoffiebekers.nl zijn er allerlei duurzame koffiebekers te vinden. Denk aan de volgende soorten:

Deze kartonnen koffiebekers zijn voorzien van een laagje suikerriet. Daarnaast kan er FSC karton in deze koffiebekers verwerkt worden. Deze koffiebekers zijn 100% biologisch afbreekbaar. De koffiebekers worden geleverd in dozen van 2.500 stuks. Dit zijn voldoende koffiebekers voor twee tot drie medewerkers voor één jaar. 180 cc is het standaard formaat waarin deze koffiebekers geleverd worden. Dit formaat is ideaal voor een gemiddelde kop koffie en ook te gebruiken voor cappuccino, chocolademelk of thee. Nu steeds meer bedrijven bezig zijn met duurzaamheid, zijn ook koffiebekers aan de beurt.

Andere formaten koffiebekers

Wilt u een variatie van verschillende formaten aan uw medewerkers of klanten aanbieden? Dan kunt u kiezen voor:

  • 120 cc: Dit kleinste formaat is ideaal voor een ristretto, espresso of dubbele espresso.
  • 150 cc: Ideaal voor een zwarte kop koffie of met een klein beetje melk. Soms wordt 150 cc als standaard formaat aangehouden en in andere gevallen kiest men voor 180 cc.
  • 230 cc: Vindt u het prettig om meer melk in uw koffie te drinken of kiest u voor een grotere kop koffie? 230 cc is daar ideaal voor.
  • 360 cc:: Dit grootste formaat wordt vooral gebruikt om als koffie to go te gebruiken. Zo heeft u voldoende koffie om onderweg mee te nemen.

U kunt ons op ieder moment voor vragen bereiken! Wij helpen u graag verder. Bereik ons telefonisch op 050 7200447 of per e-mail via info@goedkopekoffiebekers.nl. Liever chatten of contact via Facebook? Ook dat is mogelijk.