Alternatieven voor plastic koffiebekers

Bij Goedkopekoffiebekers.nl vinden we het belangrijk dat er nagedacht wordt over alternatieven als het om plastic bekertjes gaat. Zoals wij weten is het immers slecht voor de natuur als er plastic in terechtkomt en kan dit schade aan dieren of planten toebrengen. Natuurlijk hoeft dit niet zo te zijn als het materiaal op de juiste manier verwerkt wordt, tegelijkertijd is het goed om dit in risicovolle situaties in het geheel te voorkomen, door geen plastic te gebruiken. Denk aan evenementen in de natuur of als er warme dranken op het water worden gedronken. Het kan niet altijd voorkomen worden dat een bekertje valt.

Stenen mokken

In kantoren wordt steeds vaker gebruikgemaakt van stenen mokken. Op deze manier wordt voorkomen dat er een verspilling van materiaal is. Tegelijkertijd staat men er niet bij stil, dat het schoonmaken van stenen mokken ook energie kost, denk aan het verwarmen van water. Daarnaast mogen ook de chemische schoonmaakmiddelen die bij het schoonmaken worden gebruikt niet vergeten worden. Ook blijkt uit onderzoek dat als het om CO2-uitstoot gaat, het gebruik van stenen mokken ongeveer even erg is als plastic of karton.

Glaswerk

Glaswerk wordt af en toe bij evenementen ingezet om bier in te schenken. Door middel van een borg wordt verzekerd dat glazen worden ingeleverd. Organisatoren staan er helaas niet bij stil dat glaswerk grote gevaren meebrengt als het om de veiligheid gaat. Als een glas breekt, kan dit immers gemakkelijk als steekwapen gebruikt worden. Door voor plastic of karton te kiezen, kan dit voorkomen worden. Op kleine evenementen of op een kantoor, kan glaswerk wel een alternatief voor plastic zijn. In dit geval is het goed om te weten dat dit niet per se duurzamer is dan plastic. Dat heeft net als bij stenen mokken met het afwassen van de bekers te maken.

Kartonnen koffiebekers

Het meest logische alternatief voor plastic koffiebekers is karton. Karton is uitstekend materiaal om te bedrukken, voelt prettig aan om uit te drinken, isoleert en is goed voor het milieu. Het materiaal is daarnaast ook duurzaam, u kunt gemakkelijk een aantal keer hervullen en op deze manier veel verspilling vermijden. Kartonnen koffiebekers kunnen bij Goedkopekoffiebekers.nl ook in een duurzamere variant worden aangekocht, daarbij is gebruikgemaakt van een coating van suikerriet, deze coating is te vergisten en daarmee biologisch afbreekbaar. Zo hoeft er in het gehele geen plastic meer gebruikt te worden. Een uitkomst als het om ons milieu gaat. U kunt ons op ieder moment voor vragen bereiken! Wij helpen u graag verder. Bereik ons telefonisch op 050 7200447 of per e-mail via info@goedkopekoffiebekers.nl. Liever chatten of contact via Facebook? Ook dat is mogelijk.