Copy of Verbod op koffiebekers? Wij zijn er klaar voor! (niet aanpassen of verwijderen)

Verbod op kartonnen koffiebekers? Wij zijn er klaar voor!

Je hebt het vast voorbij zien komen in het nieuws: berichten over het verbod op koffiebekers. In dit geval gaat het specifiek over een verbod op wegwerpproducten die helemaal of deels van plastic zijn. Hier vallen papieren koffiebekers ook onder, omdat ze een dunne plastic coating bevatten. De berichten lijken duidelijke taal, toch is het allemaal niet zo zwart-wit als het lijkt. We leggen het je uit!

Het ministerie maakt voor de nieuwe maatregelen onderscheid tussen consumptie ter plaatse en consumptie voor onderweg. 

Consumptie voor onderweg

Voor consumptie voor onderweg, afhaal en bezorging zal er niet zo heel veel veranderen. Er komt geen verbod op de plastic producten, alleen het gratis verstrekken aan consumenten zal wel verboden worden. Evenals bij plastic tasjes zal de aanbieder een klein (zelf te bepalen) bedrag moeten vragen. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van herbruikbare alternatieven of een door de consument meegenomen beker of bakje.

Consumptie ter plaatse

Voor consumptie ter plaatse komt er wel een verbod op het gebruik van niet hoogwaardig recyclebare wegwerpbekers (vanaf 1 januari 2023) en -voedselverpakkingen (vanaf 1 januari 2024). Koffiebekers voor eet- en drinkgelegenheden en kantoren zullen dus vervangen moeten worden voor herbruikbare alternatieven of hoogwaardig recyclebare bekers

Hoogwaardig recyclebare bekers

Wij zijn al jarenlang bezig met duurzame ontwikkelingen en zijn dan ook helemaal klaar voor de komende veranderingen. Bijdragen aan een klimaatneutrale samenleving past namelijk perfect binnen onze visie. Zo hebben we hoogwaardig recyclebare bekers in ons assortiment, die zeer geschikt zijn om te gebruiken voor bedrijven die niet willen kiezen voor herbruikbaar servies. Het gaat hier om onze Halo Green Cups en Halo Recycle Cups.

Het karton van deze bekers is FSC®-gecertificeerd en de coating is van PE of PLA. De bekers komen met CO2 neutraal transport jouw kant op en na gebruik komen wij de door jou ingezamelde bekers ophalen, om vervolgens zo milieuvriendelijk mogelijk te composteren. De productie van de koffiebekers is daarnaast ook volledig CO2-neutraal.