De koffietrend van 2022: goede koffie op het kantoor!

Door de pandemie maakten de afgelopen jaren veel mensen kennis met het concept thuiswerken. Veel bedrijven en organisaties willen het thuiswerken behouden, omdat thuiswerken door veel medewerkers als positief wordt ervaren. Dat betekent dat mensen vooral naar hun werk zullen komen om te overleggen en om onder de mensen te zijn. Veel bedrijven en organisaties realiseren meer ontmoetingsruimtes, koffiecorners en koffietuinen om op deze verandering in te spelen. Uit onderzoek blijkt dat geur- en smaakbeleving eraan bijdraagt dat je je beter voelt op je werkplek. En er gaat niks boven de geur van verse koffie. Verder is het fijner om te overleggen en brainstormen met een goede kop koffie of thee in een informelere werkruimte.

Medewerkers willen de koffie op kantoor hetzelfde als thuis

Net als in moderne koffietentjes is ook op kantoor de tijd van een koffie ‘met suiker en melk’ voorbij. Een goede kop koffie op het werk is niet meer weg te denken! Wij willen vaak een lekkere kop koffie met veel keuzemogelijkheden. Door het vele thuiswerken tijdens de pandemie, zijn veel medewerkers gewent geraakt om te werken onder het genot van een heerlijke  kop koffie. Ook zijn tijdens de pandemie mensen zich meer gaan verdiepen in koffie. Ze zijn andere koffie gaan drinken, weten meer over de herkomst en kiezen vaker voor duurzamere koffie. En we willen op het werk dezelfde keuzes kunnen maken als thuis. Samen voor een betere wereld! Want zeg nou eerlijk, koffie die een eerlijke afkomst heeft smaakt toch veel lekkerder? De trends die in de horeca al geruime tijd gelden, breken nu ook door op kantoor.

 

duurzame koffie op het werk